Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی‌ها نشان می‌دهد، نه تنها دولت به صورت مستقیم و غیرمستقیم بیش از ۵۱ درصد سهام ایران‌خودرو را در اختیار دارد؛ بلکه شرکت‌های زیرمجموعه ایران‌خودرو، بیش از %۳۵ از سهام شرکت مادر را تصاحب کرده‌اند. - اخبار اقتصادی -

گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ از قرار معلوم، زمزمه واگذاری الباقی سهام دولت در خودروسازی به دولت سیزدهم هم سرایت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا که در نخستین ماه‌های آغاز به کار دولت جدید، وزیر امور اقتصاد و دارایی به استناد جزء 2 بند الف تبصره 2 ماده واحده قانون بودجه سال 1400، خواستار واگذاری 4 درصد از سهام ایران خودرو و سایپا شده است.

سنتی دیرینه و کلیشه‌ای که ظاهراً در طول سنوات گذشته، به عنوان کلید تحول در عملکرد صنعت قلمداد می‌شده اما به نظر برای ارزیابی توفیق این سیاست و بررسی حال و روز صنعت خودرو در سال 1400، خیلی نیازی به پرکردن سیاهه نباشد.

از طرفی، اخیراً برخی بهارستان‌نشینان به ویژه اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس با پافشاری بر سهم 6 درصدی دولت در دو خودروساز شناخته شده کشور، دخالت بیش از حد دولت در تصمیم‌گیری‌های ایران خودرو و سایپا را نشانه رفتند. گویی هیچ اقدام دیگری برای این بیمار در حال احتضار نمی‌توان صورت داد و در پس واگذاری باقی سهام دولت، بهشتی ستودنی نهفته است.

از این‌رو، کارشناسان متعددی نسبت به سطحی‌انگاری رفع مشکلات صنعت خودرو با استمرار خصوصی‌سازی مطابق کیفیت سابق هشدار داده و انتظار بهبود وضعیت صنعت با چنین رویکردی را خطای راهبردی خوانده‌اند.

عده‌ای معتقدند، سامان‌دهی شبکه فعلی سهام‌داری و شفاف‌سازی روابط مالکیت بر هر تصمیم دیگری در حوزه خصوصی‌سازی ارجحیت دارد. برخی نیز از ضرورت تغییر دیدگاه دولت به این بنگاه‌های بزرگ صنعتی به عنوان پیش‌نیاز واگذاری اختیار مدیریتی به بخش خصوصی سخن می‌گویند.

 بررسی‌ مسیر پیموده شده در جاده خصوص‌سازی خودروسازان نشان می‌دهد، نه تنها دولت همچنان به صورت مستقیم و غیرمستقیم سهام بیش از 51 درصد سهام ایران‌خودرو را در اختیار دارد؛ بلکه شرکت‌های زیرمجموعه ایران‌خودرو از جمله شرکت‌های سرمایه‌گذاران ایران خودرو، سپهر کیش ایرانیان، سمند و ساپکو، بیش از %35 از سهام شرکت مادر (ایران خودرو) را تصاحب کرده‌اند.

همان‌گونه که پیش‌تر نیز مطرح شد، مواجهه با مشکلات تلنبار شده در صنعت خودرو و خیال حل و فصل مسائل و مشکلات موجود با استمرار دست فرمان قبلی، پیامدی جز انتقال رانت به شکل‌دهندگان شبکه سهام‌داری کنونی و پیچیده‌تر شدن مناسبات مالکیتی و سهام‌داری در خودروسازی نخواهد داشت. 

البته اوضاع کمی آن طرف‌تر در جاده مخصوص هم چنگی به دل نمی‌زند و در جریان واگذاری سهام سایپا نیز موارد مشابهی به چشم می‌خورد. از سهام‌داری شرکت‌های زیرمجموعه نظیر تعاونی کارکنان سایپا گرفته تا شکل‌گیری شبکه سهام‌داری چرخه‌ای و پیچیده میان شرکت‌های دولتی، شبه‌دولتی و قطعه‌سازان پرنفوذ خصوصی، همان‌ها که مدام از زیان انباشته‌های چند 10 هزار میلیارد تومانی دم می‌زنند و حاضر نیستند، از تملک خودروسازان دست بشویند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ایران خودرو صنعت خودرو سهام داری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۰۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژوهش باید در راستای حل مشکلات صنعت باشد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد، محمدرضا دهقانی‌اشکذری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در مراسم تکریم و معارفه معاونان قدیم و جدید پژوهش و فناوری این دانشگاه اظهار کرد: پژوهش در چند سال اخیر در واحد یزد فعال و کار‌های اصولی انجام شده که با توجه به زیر ساخت خوب در حوزه پژوهش دانشگاه باید از پژوهش‌ها و پایان نامه‌های غیر کاربردی به سمت حل مشکلات صنعت و جامعه حرکت کند.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی در کل کشور با یک و نیم میلیون دانشجو و ۴۰۰واحد دانشگاهی بازار خوبی دارد به همین سبب برای تعلق داشتن شرکت‌ها به دانشگاه، متعهد شدیم فروش محصولات شرکت پدیده قرن ایساتیس با تولید بیش از ۱۶ محصول شوینده بهداشتی در استان و کشور را بر عهده گیریم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد طرح مهارت یار را یکی از طرح‌های موفق ارتباط صنعت با دانشگاه دانست و عنوان کرد: در این طرح کلاس درس در کارخانه تشکیل شده و آموزش‌های تئوری را در محل کارخانه به صورت عملی خواهند دید. ۴۰۰ نفر از دانشجویان با شرکت در این طرح در کارخانه مشغول به کار هستند و امسال جشن دانشجویانی که ۸۰درصد واحد‌های خود را در صنعت گذرانده اند برگزار خواهیم کرد.

دهقانی‌اشکذری آزمایشگاه بتن را یکی از موفق‌ترین آزمایشگاه‌های کشور برشمرد و بیان کرد: امکانات واحدهای دانشگاه‌ آزاد استان یزد فراوان است که باید با برنامه‌ریزی از آنها استفاده کرد.

وی گفت: سرای رباتیک باید مشکل صنعت را حل کند. در حوزه درآمده، به دنبال کاهش وابستگی به شهریه دانشجو هستیم و در سال قبل، استخر پرورش ماهی و نیروگاه برق خورشیدی در واحد اشکذر، مجتمع گردشگری علمی در واحد تفت و کارگاه دوخت لباس در دانشگاه آزاد اسلامی خاتم را ایجاد کردیم که ۶ هزار لباس انتظامات کل کشور را تهیه کند و طرح‌های درآمدزایی دیگری را در سال پیش رو افتتاح خواهیم کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد مطرح کرد: انتظار است از معاونت جدید پژوهش که جهت دهی از پژوهش و پایان نامه‌های غیرکاربردی به سمت حل مسئله و مشکلات کشور باشد.

به گزارش آنا، در پایان از تلاش‌های ابوالفضل صادقیان در معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی یزد با اهدا لوح، قدردانی و برای محمدمهدی کریم‌نژاد آرزوی موفقیت شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پژوهش باید در راستای حل مشکلات صنعت باشد
  • آدرس ریل نقدینگی در صنعت ریلی
  • پژوهش و بومی سازی رویکرد اصلی شرکت ملی حفاری ایران
  • برنامه دولت برای واگذاری های سال ۱۴۰۳ اعلام شد/ کیش ایر در اولویت
  • عسگری: وضعیت خودرو در کشور دچار فلاکت شده است / «کروز» به دنبال صندلی سوم درهیات مدیره ایران‌خودرواست + فیلم
  • اعلام برنامه‌های شرکت ملی گاز ایران در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت
  • نمایشگاه بیست‌وهشتم نفت، فرصتی برای پشتیبانی از تولید داخل و دانش‌بنیان‌ها
  • ۳۰۷ کالای راهبردی نفتی شناسایی‌ شد/ ۷ پروژه در محله نهایی سازی
  • بازدید معاون رئیس‌جمهور از زخم کهنه صنعت لرستان
  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور